Novo Nordisk står overfor en massiv opgradering af forskningsmedarbejdere de kommende år og oplever ikke at Danmark selv kan levere tilstrækkeligt med kvalificerede kandidater til at besætte alle pladser.
Derfor efterlyser forskningschef hos Novo Nordisk, Mads Krogsgaard, også politisk handling og øget fokus på optaget til de naturvidenskabelige uddannelser.
Udfordringen er: at hvis man siger Novo Nordisk til en dansker ved næsten alle, at det er en stor dansk medicinal virksomhed. Og mange ved også, at Novo Nordisk er førende inden for forebyggelse og behandling af sukkersyge.
Samtidig føler man som dansker en indgroet stolthed over dette Novo Nordisk, som med udspring i lille Danmark, formår at sætte dagsordenen på verdensscenen. Men siger man ”Novo Nordisk” til svensker, en tysker eller en hollænder, ville de fleste spørge: ”Hvem er det?”.
Hvorfor skal en tysker arbejde for Novo Nordisk?
Den manglende kvalificerede viden om Novo Nordisk som arbejdsplads udenfor Danmark, er en udfordring, når man som Novo Nordisk gerne vil tiltrække de absolut klogeste hoveder og mest talentfulde forskere. Ikke nok med at man vil have de bedste, man vil også have at de skal flytte til Danmark. Så hvilke budskaber om Novo Nordisk skal vi fremhæve over for en tysker, som gør at vedkommende bliver interesseret og overvejer Novo Nordisk, som sin kommende arbejdsplads.
Marketminds blev valgt som partner i udviklingsprocessen
Marketminds tilrettelagde et intensivt forløb, som sikrede en effektiv og konstruktiv proces fra start til slut. Processen startede med en metaanalyse af hvad akademiske studerende og seniorer orienterer sig efter, når de søger arbejde. Denne metaanalyse var afsæt for innovationsværksteder med medarbejdere og ledere i Novo Nordisk, hvor opgaven var at skabe den mest attraktive og troværdige fortælling om Novo Nordisk som arbejdsplads. Medarbejdernes bud på attraktive fortællinger, blev af Marketminds sammenfattet i 5 konceptfortællinger, som var forskellige bud på attraktive fortællinger om Novo Nordisk.
Fortællingerne blev herefter afprøvet kvantitativt og kvalitativt i Tyskland, Sverige, Holland og England blandt akademiske medarbejdere bredt set og specialister med doktorgrader fra bl.a. Harvard, Oxford, Carolinska Universität og Max Planck Institut m.fl.
Det endelige resultat blev en tydeligt prioriteret Employer Value Proposition med hierarki for, hvordan budskaberne bør prioriteres overfor specifikke målgrupper og i hvilke mediekanaler. En Employer Value Proposition, som skal stå sin prøve når Novo Nordisk over de kommende år skal ansætte mindst 3000 nye skarpe medarbejdere, til at sikre forskning i verdensklasse.
Hør mere om casen
Kontakt direktør Mette Obelitz på +45 2963 2386 eller obelitz@marketminds.dk